Matematik

Opg. 2.3 i problemregning

16. december 2021 af emn24 - Niveau: 9. klasse

Hey, har brug for hjælp til en opgave i matematik problemregning, har spurgt min lære, men forstod ikke det hun mente, har også fundet noget svar på internettet, men forstod heller ikke, så håber nogle der kan hjælpe mig. 

Jeg vedhæfter en fil der indeholder et billede af selve siden til opgaven, så i kan se hvad det er jeg har brug for hjælp til. Jeg har nemlig brug for hjælp til opgave 2.3.

Håber på noget hjælp:)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Se evt. http://studie.one/mat/fo09/1619/mat-fp09-2018-12/index.html, opgave 2.


Svar #2
16. december 2021 af emn24

Det har jeg set, men forstod det ikke rigtig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af jl9

Brug at den "manglende" retvinklede trekant har sidelængerne

(12-4), (55-b) og (a)

samt at b er mellem 15 og 25cm


Svar #4
16. december 2021 af emn24

Kan du forklar lidt dybere tak:)


Svar #5
16. december 2021 af emn24

Jeg forstår ikke hvordan jeg indsætter tallene. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2021 af jl9

Med Pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Pythagoras}\;\textup{hyp}^{\,2} &= {\textup{kat}_1}^2+{\textup{kat}_2}^2 \\ {a_1}^2 &= (55-b_1)^2+(12-4)^2\;,\;b_1=25 \\ {a_2}^2 &= (55-b_2)^2+(12-4)^2\;,\;b_2=15 \\ a_1\leq &\;a\leq a_2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2021 af Soeffi

#2. Indsætter billede fra (#1)-link:

Forstår du billedet?


Skriv et svar til: Opg. 2.3 i problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.