Fysik

I have no idea help is needed!

19. december 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

Blood pressure of a horse from an experiment:
Blodet stiger op gennem et rør med hæjden 8 fod oh 3 inches (251 cm) over hjertehøjde. 
Blodets densitet er p=1040 kg*m-3.

1. Regn hestens blodtryk
Resultat: 25,6*103 Pa

En hest i hvilke, har en median blodtryk i aorta på 12 kPa og en puls på 50 hjerteslag pr minut. Blodtrykket i vena cava (hvor blodet går tilbage til hjertet) er 500 pa. Hvert hjerteslag pumper 8*10-4 m3 blod ud i kredsløbet.

2. Beregn blodets gennemnits volume hastighedhed i aorta.
Resultat: 5,33*10-4 m3*s-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Hestens blodtryk:}\\&&p=h\cdot \varrho\cdot g\\\\&& p=\left ( 2.51\;m \right )\cdot \left ( 1040\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=25634.1\;Pa =25.6\;kPa\end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2021 af ringstedLC

#0

med hæjden 8 fod oh 3 inches (251 cm) over hjertehøjde

Det var ellers noget af en krikke...


Svar #3
19. december 2021 af ErDårligTilMat

i den anden del skal jeg så bruge

 V_{aorta}=\frac{EOH}{Q_{O_{2}}*(Q_{2,artie}-Q_{2,vene})}

V_{aorta}=\frac{50}{12*10^3*(25.6*10^3-500 Pa)}

?


Svar #4
20. december 2021 af ErDårligTilMat

føler ikke det er rigtigt?


Svar #5
20. december 2021 af ErDårligTilMat

fandt ud af det


Skriv et svar til: I have no idea help is needed!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.