Fysik

Hjælp til fysikopgave

21. december 2021 af detduedreng - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2021 af peter lind

 a)  Divider massen af kulstof med med masse af et atom kulstof

b) (½)t1/t2 = m1/m2 hvor t1 er den søgte tid, t2 er laveringstiden m1 er indholdet af kulstofmasse i prøven og m2 er massen af kulstof i det friske skind


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textup{Antal frisk:}&N_0=\frac{1}{k}\cdot A_0\\\\&& N_0=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A_0\\\\&& N_0=\frac{\left (5730\;\textup{\aa r} \right )\cdot \left (3.15569\cdot 10^7\;\frac{s}{\textup{\aa r}} \right )}{\ln(2)}\cdot \left ( 2.38\cdot 10^{-3}\;s^{-1} \right )=6.2087\cdot 10^8\\\\&&m_0=\frac{6.2087\cdot 10^8}{6.022\cdot 10^{23}\;mol^{-1}}\cdot \left ( 0.01400\;\frac{kg}{mol} \right )=1.44\cdot 10^{-17}\;kg \\\\ \textbf{b)}\\&\textup{Fra hvorn\aa r?}&m=m_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{m}{m_0} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot T_{\frac{1}{2}}\\\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{1.35}{1.44} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 5730\;\textup{\aa r} \right )=534\;\textup{\aa r} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.