Kemi

Reaktionsbrøk

27. december 2021 af Math46 - Niveau: B-niveau

Hvordan opkriver jeg en reaktionsbrøk for denne reaktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2021 af Heptan

På B-niveau bruger man vist [ ]. Ellers bruger man normalt p( ) for højere kemi-niveau.

Y=\frac{[NH_3]^4[O_2]^5}{[NO]^4[H_2O]^6}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}&& Y=\frac{ {p_{NH_3}} ^4\cdot {p_{ O_2} } ^5}{{p_{ NO}} ^4\cdot {p_ { H_2O}} ^6} \end{array}


Svar #4
27. december 2021 af Math46

Hvad sker der så med reaktionbrøken, hvis man som et eksempel øger NO? 


Svar #5
27. december 2021 af Math46

#3

                       \begin{array}{llllll}&& Y=\frac{ {p_{NH_3}} ^4\cdot {p_{ O_2} } ^5}{{p_{ NO}} ^4\cdot {p_ { H_2O}} ^6} \end{array}

Hvad sker der så med reaktionbrøken, hvis man som et eksempel øger NO?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2021 af Heptan

Nævneren bliver større, hvorfor reaktionsbrøken bliver mindre


Skriv et svar til: Reaktionsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.