Matematik

Beregning af indekstal

29. december 2021 af Coolgamer - Niveau: B-niveau

Hej gutter, jeg sidder og kæmper med en opgave i en matematikrapport. Opgaven lyder: 

År      | 2006 | 2009 |

Antal | 3856 | 5421 |

Tabellen viser antal elever i en kommune med bærbare pc'er.

beregn indekstallet for antallet med bærbare pc'er i 2009

Jeg ved, da 2006 er basisåret, at indekstallet må være 100 der. Men jeg kan dårligt huske hvordan man beregner indekstal, fremskrivningsfaktor og vækstrater.

Tak hvis i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2021 af Christianfslag

Beregning af indekstal er et spørgsmål om at beregne procenter. I 2006 hvor antallet var 3856 var indekstallet 100. Dermed må indekstallet for talmængden 5421 være

Indekstal(09)=\frac{Indekstal(06)}{Talmaengde(06)}\cdot Talmaengde(09)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2021 af ringstedLC

Brug den af formlerne i "formel (7), FS", der giver I2009


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2021 af mathon

                                            \small \begin{array}{|c|c|}\hline \textbf{\AA r}&\textbf{Indeks}\\ \hline 2006&100\\ \hline 2009&\frac{5421}{3856}\cdot 100=141\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.