Kemi

Beregn, hvordan du laver 20 ml af en opløsning af NH₄Cl med pH=5,0

04. januar 2022 af RoniTem14 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen jeg har haft lidt problemer med et kemi spørgsmål. Tak på forhånd.

Spørgsmål:

Beregn, hvordan du laver 20 ml af en opløsning af NH4Cl med pH=5,0


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2022 af Moderatoren

Prøv at beskrive dine problemer, så hjælperne lettere kan hjælpe dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2022 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Sammenh\ae ngen}&\textup{mellem pH og koncentration af }N{H_4}^+\\ \textup{er:}\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log\left ( c_{N{H_4}^+}\right ) \right )\\\\& c_{N{H_4}^+}=10^{\, pK_a-2pH}\\\\& c_{N{H_4}^+}=10^{\, 9.25-2\cdot 5.0}\;M=0.177828\;M\\\\ \textup{Sp\o rgsm\aa let}&\textup{er nu, hvordan du fremstiller 20 mL 0.177828 M }NH_4Cl \end{array}


Skriv et svar til: Beregn, hvordan du laver 20 ml af en opløsning af NH₄Cl med pH=5,0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.