Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Bestemme consumer surplus og forbrugertab

10. januar 2022 af mattis20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med denne opgave. En forbruger har en efterspørgselsfunktion:

D(p)=A-ap

Hvor:

A,a>0

Jeg skal finde consumer surplus. Dette har jeg gjort sådan:

CS(p^{*})=\int_{p^{*}}^{A/a}D(p)dp=\frac{(-ap^{*}+A)^2}{2a}

Jeg har kaldt prisen p*. Staten pålægger nu en skat t, men prisen holdes konstant. Det holder også stadig, at p+t<A/a. Jeg skal nu finde tabet for forbrugeren. Consumer surplus efter beskatningen svarer vist til:

CS(p^{*}+t)=\int_{p^{*}+t}^{A/a}D(p)dp=\frac{(-ap^{*}-at+A)^2}{2a}

Så må forbrugerens tab være differensen:

CS(p^{*})-CS(p^{*}+t)=At-\frac{1}{2}at^2-atp^{*}

Er dette rigtigt? Jeg er meget i tvivl.


Skriv et svar til: Bestemme consumer surplus og forbrugertab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.