Kemi

ΔH, ΔS og bruttodannelseskonstanten?

12. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hvad er bruttodannelseskonstanten?

Hvad er definationen for ΔH og ΔS? og er ΔrH det samme som ΔH?

Hvad er en ligand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af TT1020

Forklaring af begreberne

ΔrHº = reaktionsentalpi

ΔHº = entalpi (fortæller om en reaktion er endoterm eller exoterm)

--> ΔHº > 0 = endoterm (reaktionen forbruger varme)

--> ΔHº < 0 = exoterm (reaktionen afgiver varme

ΔSº = entropi (et udtryk for mængden af uorden i et system / jo flere mulige tilstande af et system med samme energi, jo højere entropi)

Ligand = enten ioner eller neutrale molekyler, der binder sig til det centrale atom eller ion. Her er det vigtigt at påpege, at det centrale atom eller ion er et metal. Grunden til at liganden binder sig til metallet, skyldes et ønske om at danne et koordinationskompleks.

Ift. om ΔrHº og ΔHº er det samme, så er det ikke helt det samme, forstået på den måde at ΔrHº er entalpien for en reaktion og ΔHº er entalpien for et stof/molekyle.


Skriv et svar til: ΔH, ΔS og bruttodannelseskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.