Andre fag

Hvilken type indkomstmodtager er Nikolaj?

13. januar kl. 16:34 af adusiat - Niveau: Universitet/Videregående

Nikolaj er uddannet geolog og ved utroligt meget om sten og mineraler. Nikolaj deler ud af sin viden ved Københavns universitet, hvor han underviser pa° geologiuddannelsen. Han er ekstern underviser, og i aftalen med Københavns Universitet sta°r der, at han skal undervise et 110 timer pr. semester, og at det aflønnes efter standardtaksten for undervisning. Han fa°r pension i forbindelse med aflønningen og Københavns Universitet indbetaler A-skat. Nikolaj fa°r hvert semester et skema ud, hvor hans undervisningstimer er fastlagt, men han ma° gerne rykke pa° dem, hvis der er datoer, hvor han ikke kan undervise, eller hvis han bliver syg. Hvis han bliver syg er der ikke nogen vikar, men Nikolaj er forpligtet til at levere undervisningen en anden dag. Der er ikke stillet et kontor til ra°dighed for Nikolaj, derfor har han indrettet et rum i sin private bolig som kontor. I kontoret er der skrivebord, computer, printer, reoler og et par maskiner til at analysere mineraler, samt et mikroskop. Nikolaj bruger kontoret i dagtimerne, na°r han ikke er afsted for at undervise fysisk. Nikolaj har løbende udgifter forbundet med computer, printer, blæk og papir, som er forbundet med varetagelsen af undervisningen.

Spørgsma°l 1a: Hvilken type indkomstmodtager er Nikolaj i forbindelse med undervisningen? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Spørgsma°l 1b: Har Nikolaj mulighed for at fradrage de udgifter, som han har til kontoret – herunder arbejdsværelset? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Nikolaj tager ogsa° rundt som konsulent hos forskellige virksomheder. Dette strækker sig lige fra DONG energy hen over boreplatforme og til miner i Grøndland eller Afrika. Betalingen for hans konsulentydelser er god, men han har ogsa° store udgifter til rejser. Og indimellem investerer Nikolaj i nye maskiner til analyse af sten og mineraler. Nikolaj har eget cvr. nummer.

Spørgsma°l 2a: Hvilken type indkomstmodtager er Nikolaj for sa° vidt anga°r denne indkomst? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Spørgsma°l 2b: Kan han fradrage sine udgifter til rejser og maskiner? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Spørgsma°l 2c: Hvis Nikolaj køber en dyr maskine til brug for at opfylde konsulentydelserne, og derfor har underskud i 2021, har han da mulighed for at bruge underskuddet i et senere indkomsta°r? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

I sin fritid arbejder Nikolaj ogsa° med sten og metaller, dog pa° en mere kreativ ma°de. Han har taget et kursus i at fremstille smykker, og har indrettet et lille skur i haven med udluftning, brænder, smelteska°le og en emaljeringsovn. Desuden køber han jævnligt ædelstene og ædelmetaller til fremstillingen. Nikolaj har sans for mode og udtryk, og han fa°r faktisk solgt en del af sine smykker, som han poster pa° Instagram. I 2019 og 2020 havde han overskud pa° smykkeproduktionen pa° henholdsvis 25.000 kr. og 40.000 kr. I 2021 har Nikolaj dog købt emaljeringsovnen og en del ædelsten, sa° i 2021 har han underskud pa° 15.000 kr.

Spørgsma°l 3a: Hvilken type indkomstmodtager er Nikolaj for indkomsten vedrørende smykkeproduktionen? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Spørgsma°l 3b: Beskattes Nikolaj af indtægten for 2019 og 2021? Og i sa° fald hvilken indkomstype er det? (Der ønskes en begrundet redegørelse)

Spørgsma°l 3c: Har Nikolaj mulighed for at bruge underskuddet pa° 15.000 kr. i et senere indkomsta°r? (Der ønskes en begrundet redegørelse)


Skriv et svar til: Hvilken type indkomstmodtager er Nikolaj?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.