Fysik

FYSIK HJÆLP

14. januar 2022 af Fulgeo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En person glider ned ad en vandrutschebane, hvor denne accelereres fra hvile til en fart på 29.5 km/t med en konstant acceleration. 
Vandrutschebanen har en lodret højde på 3.5 m og en hældning på 38° som illustreret på figuren nedenfor. 
Personen påvirkes af kinetisk friktion under bevægelsen på vandrutschebanen. 
Der kan ses bort fra eventuel statisk friktion, vindmodstand og personens egen højde og bredde. 
Tyngdeaccelerationen kan sættes til 9.82 
                            "m/s^2"

Jeg skal Bestem friktionskoefficienten for den kinetiske friktion.

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} \textup{konstant }\\ \textup{acceleration:}\\& a=\frac{v^2}{2\cdot \frac{35\;m}{\sin(38\degree)}}=\frac{\left (8.194\;\frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \frac{3.5\;m}{\sin(38\degree)}}=5.91\;\frac{m}{s^2}\\\\ \textup{kraftligning:}\\& m\cdot a=m\cdot g\cdot \left ( \sin(38\degree)-\mu \cdot \cos(38\degree) \right )\\\\ \textup{accelerations-}\\ \textup{ligning:}\\& a=g\cdot \left ( \sin(38\degree)-\mu \cdot \cos(38\degree) \right )\\\\& 5.91\;\frac{m}{s^2}=\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( \sin(38\degree)-\mu \cdot \cos(38\degree) \right )\\\\& \mu \cdot \cos(38\degree)=\sin(38\degree)-\frac{5.91}{9.82}\\\\& \mu =\frac{\sin(38\degree)-\frac{5.91}{9.82}}{\cos(38\degree)}=0.018 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2022 af frederikke1123456789

#1 - Hvordan kommer du frem til din kraftligning??


Skriv et svar til: FYSIK HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.