Fysik

Hvor meget kinetisk energi har loddet, lige før det lander på jorden?

18. januar 2022 af Mark12345678 - Niveau: B-niveau

Hvad er det potentielle energi af en 2 kg lod på toppen af Rundetårn (Rundetårn er 42 m højt)? 

Nu lader vi lodet falde. Hvor meget kinetisk energi har loddet, lige før det lander på jorden?

I spørgsmål 1 har jeg skrevet at 2 * 9,82 * 42


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2022 af mathon

Du skal have enhederne med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2022 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{lllll} E_{pot }\rightarrow E_{kin}\\\\ \left ( 2\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 42\;m \right )\;\longrightarrow \;{E_{kin}}^{\textup{ved jord}} \\\\ \textup{Energien er bevaret, men har skiftet form.} \end{array}


Svar #3
18. januar 2022 af Mark12345678

#2

                \small \small \small \begin{array}{lllll} E_{pot }\rightarrow E_{kin}\\\\ \left ( 2\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 42\;m \right )\;\longrightarrow \;{E_{kin}}^{\textup{ved jord}} \\\\ \textup{Energien er bevaret, men har skiftet form.} \end{array}

1. 2 kg * 9,82 m/s2 * 42 m = 17322,5 J

17,3 KJ

2. Er det så 17,3 KJ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2022 af OliverHviid

Hvordan får du det til 17322,5 J? Udregningen bliver

2 kg*9,82 m/s2*42 m= 824,88 J.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2022 af ringstedLC

#3: Nej, du regner forkert. Men svaret til 1. er også svaret til 2.. Overslag:

\begin{align*} 2 \cdot 9.82\cdot 42 &\approx 2\cdot 10\cdot 40=20\cdot 40=800 \\ &\textup{desuden skrives kilojoule som kJ,\;-\;ikke KJ} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2022 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvor meget kinetisk energi har loddet, lige før det lander på jorden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.