Bioteknologi

Bestem massen af acetylsalicylsyre i tabletten

20. januar 2022 af VedIkkeHeltHvadJegSkal - Niveau: A-niveau

I et forsøg har man pulveriseret og opløst en hovedpinestablet i 20 mL ethanol. Opløsningen er blevet tiltreret med 23,9 mL 0,116 M NaOH.

Beregn massen af acetylsalicylsyre i tabletten.

Nogen der kan hjælpe med opgaven? Har forsøgt formler fra min lærebog, men kan ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af mathon

                 \begin{array}{llllll}&& n_{acetylsalicylsyre}=(0.0239\;L)\cdot \left ( 0.116\;\frac{mol}{L} \right )=0.002772\;mol\\\\&& m_{acetylsalicylsyre}=\left (0.002772\;mol \right )\cdot \left ( 180.16\;\frac{g}{mol} \right )=0.50\;g \end{array}


Svar #2
20. januar 2022 af VedIkkeHeltHvadJegSkal

Hvor får du de 180,16 g/mol fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2022 af mathon

                     opslag


Svar #4
21. januar 2022 af VedIkkeHeltHvadJegSkal

Ja, men hvad er det for en værdi du har slået op for? Hjælp, ikke svar

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2022 af mathon

molmassen for acetylsalicylsyre

f.eks.
            http://molmasse af acetylsalicylsyre


Svar #6
21. januar 2022 af VedIkkeHeltHvadJegSkal

Tak for hjælpen :)

Svar #7
25. januar 2022 af VedIkkeHeltHvadJegSkal

Hvordan sker alle omregninger? Kan se nogle værdier ikke er de samme som dem jeg har oplyst.


Skriv et svar til: Bestem massen af acetylsalicylsyre i tabletten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.