Fysik

Farten af en pendulum

20. januar 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

Et 2 kg tungt pendulum svinger frem og tilbage og kommer 10 cm op i højeste position.

Hvad er pendulets fart i nederste position?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af peter lind

Brug at energien er m*g*h+½m*v2, m er massen, g er tyngdeaccellerationen og h er højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2022 af Christianfslag

Find den potentielle energi i toppunktet ved

E_p=mgh

Herefter isoler for hastigheden i 

E_k=\frac{1}{2}mv^2

Hvor du allerede kender energien, samt massen.

Husk at tilkendegiv at du antager et fuldstændig energiomdannelse uden energitab.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{Energibevarelse:}\\& \textup{Nulniveau for}\\& \textup{for potentiel}\\& \textup{energi s\ae ttes ved}\\& \textup{loddets laveste}\\& \textup{position:}\\&& m\cdot g\cdot h_1+\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_1}^2=m\cdot g\cdot h_2+\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_2}^2\\\\&&m\cdot g\cdot \left ( 0.10\;m \right )+\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2=m\cdot g\cdot 0+\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_2}^2\\\\\\&& m\cdot g\cdot \left ( 0.10\;m \right )=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_2}^2\\\\&& g\cdot \left ( 0.10\;m \right )=\frac{1}{2}\cdot {v_2}^2\\\\&& v_2=\sqrt{2\cdot g\cdot (0.10\;m)} \end{array}


Skriv et svar til: Farten af en pendulum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.