Kemi

Ascorbinsyre

21. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en spørgsmål som lyder: Udregn indholdet af ascorbinsyre i en enkelt C-vitaminpille og sammenlign med varedeklarationen.

Som jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal svare på??

Det vil være en kæmpe hjælp hvis I kunne hjælpe mig:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2022 af mathon

 \small \begin{array}{lllllll} 1)&\textup{C-vitaminpillen vejes og massen noteres}\\ 2)&\textup{Pillen knuses og opl\o ses i vand}\\ 3)&\textup{Opl\o sningen filtreres} \\ 4)&\textup{Den filtrerede opl\o sning titreres med NaOH af \textbf{kendt} koncentration}\quad \left (\textup{ascorbinsyre er dihydron} \right ) \\ 5)&\textup{Antal mol ascorbinsyre beregnes}\\ 6)&\textup{Antal gram ascorbinsyre beregnes }\quad \left ( \textup{M=}176.13\;\frac{g}{mol} \right )\\ 7)&\textup{Ascorbinsyrens masse vurderes i forhold til pillens masse} \end{array}


Svar #2
21. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet)

Er ikke helt sikker på hvad du mener..??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2022 af mathon

... medmindre du fra tidligere i opgaven har oplysninger, der muliggør beregningen på anden vis.


Svar #4
21. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt hvordan du gør det??


Skriv et svar til: Ascorbinsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.