Matematik

Gometri

23. januar 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for akuut hjælp til nedestående opgave c de andre har jeg styr på :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Differentier udtrykket for T og sæt den afledede lig med 0. Læs ligningen. Indsæt den fundne x-værdi i udtrykket for T.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2022 af StoreNord

Gang x ind i hvert kvadratrod (som x²).
Så har du 2 led, som hver er en sammensat funktion.
Rodtegnets indhold er så den indre funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2022 af StoreNord

Efter nærmere overvejelser vil jeg foretrække at bruge Geogebra eller anden CAS.
Det er måske også dèt, der er meningen, når der bare står "Bestem".


Svar #4
24. januar 2022 af Adl9

#2

Gang x ind i hvert kvadratrod (som x²).
Så har du 2 led, som hver er en sammensat funktion.
Rodtegnets indhold er så den indre funktion.

Forstår ikke rigtig hvad du prøver at forklar! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2022 af StoreNord

Jeg forklarede, hvordan du kunne forsimple funktionen.

Men prøv hellere at skrive funktionen i Geogebra, og lad Geogebra differentiere den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2022 af StoreNord

Opdel funktionen i T1(x) og T2(x).

T_{1}(x) = x\cdot(25-x^{2})^{0.5}        en produktfunktion, hvor anden faktor er en sammensat funktion.
Så skulle du kunne differentiere T1(x) til:
     T_{1}'(x) = \frac{25-2x^{2}}{\sqrt{25-x^{2}}}                       

     T_{2}'(x) =tilsvarende

Når summen skal være lig med 0, må der vælde at:       T_{1}'(x) = -T_{2}'(x).
Løs ligningen og få:     x = 4,23999152


Skriv et svar til: Gometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.