Matematik

Differentialregning: Notation

24. januar 2022 af Differentkindsofrainbows - Niveau: B-niveau

Hvordan har man fundet frem til denne notationsform i differentialregning

{\frac{\mathrm{dy} }{\mathrm{d} x}

Og hvad er forskellen på det øverste og den nederste?

{\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}


Svar #1
24. januar 2022 af Differentkindsofrainbows

- Hvorfor dividerer man, og hvad står d for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2022 af Anders521

#1 Se YT-videoen neden for.

https://www.youtube.com/watch?v=Gp5EDpCrUAM


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2022 af SuneChr

Notationen dy/dx er en kvotient, resultatet af en division.
Det er udledningen af differentialkvotienten, der giver anledning til skrivemåden som en brøk.
For en funktion y = f (x) finder vi, hvis grænseværdien eksisterer, dens differentialkvotient for x = x0
som grænseværdien af  \frac{f\left ( x_{0}+h \right )-f\left ( x_{0} \right )}{h}  for h → 0 .
Den kan også skrives som Δf(h)/h  eller  Δy/Δx   som ved grænseovergangen (h eller Δx → 0) er lig med dy/dx .
I stedet for dy/dx har vi  d/dx f (x)  da y = f (x) .
Funktionen df står for differentialet af f  (med udgangspunkt x0) .


Skriv et svar til: Differentialregning: Notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.