Kemi

Kemi (varmekapacitet)

24. januar 2022 af omar115 - Niveau: Universitet/Videregående

Er ikke helt sikker på hvordan denne opgave regnes

I én spand blandes 4,00 L vand med temperaturen 30,0 grader med 6,00 L 70,0 grader
varmt vand. Der kan ses bort fra spandens varmekapacitet samt varmeudveksling med
omgivelserne. Beregn sluttemperaturen.
Vands specifikke varmekapacitet: 4,18 J grader-1
 

Det kunne være fedt hvis der er en der gad at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2022 af Christianfslag

Varmekapacitet relaterer sig til fysikkens termodynamik. Opret lignende spørgsmål i Fysik for større chance for hurtigt svar.

Den teoretiske fællestemperatur for vandblandingen kan findes ved

m_1\cdot c\cdot (T_F-T_1)=m_2\cdot c\cdot (T_2-T_F)

Hvor vi har at modtaget varme er lig med den afgivne varme. Af denne kan vi udlede følgende

T_F=\frac{m_1\cdot c\cdot T_1+m_2\cdot c\cdot T_2}{m_1\cdot c+m_2\cdot c}

Hvor T(F) er fællestemperaturen, m1 er første masse, m2 er anden masse, T1 er første temperatur, T2 er anden temperatur, og endeligt er c den specifikke varmekapacitet af vand.


Svar #2
25. januar 2022 af omar115

tak


Skriv et svar til: Kemi (varmekapacitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.