Matematik

FP9 matematik december 2020 Opgave 6. Figurfølge

24. januar 2022 af Kir002 - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har lidt brug for hjælp til en matematik aflevering. Jeg har prøvet at vedhæfte en word fil med billeder af opgaverne. Jeg har brug for hjæl til opgave 6.3, 6.4 og 6.5 :)

Vedhæftet fil: mat FP9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2022 af Quarr

6.1

O_{n}=4n+4

- - -

Ja

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. januar 2022 af Quarr

6.4)

Vi vælger Albertes formel.

Lad os tage udgangspunkt i figur 2. Hvis vi ses bort fra den lille firkant har vi et rektangel med sidelængderne n og n+1.

Arealet af et rektangel=l*b=n*(n+1)

Den lille firkant har et areal på 1 og skal lægges oveni retktangelets areal for at vi har hele arealet.

Dvs An=n*(n+1)+1

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2022 af Quarr

6.5)

Albertes: Faktor n skal ganges på samtlige led inde i parentesen.

Bertils: Anvend at kvadratet på en toleddet størrelse er lig med kvadrattet på første led plus kvadratet på andet led plus det dobbelte produkt.

Det er hvad du skal gøre.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: FP9 matematik december 2020 Opgave 6. Figurfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.