Matematik

Divider brøk med brøk

27. januar 2022 af IronNuttelai - Niveau: 8. klasse

Hejsa.

Jeg vil lige spørger hvordan er det man dividere en brøk med en anden brøk?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2022 af mathon

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk:
     
                      \frac{a}{b}:\frac{c}{d}=\frac{a}{b}\cdot \frac{d}{c}=\frac{a\cdot d}{b\cdot c}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Divider brøk med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.