Matematik

bestem f'(4) ved aflæsning af graf

27. januar 2022 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg den her opgave uden hjælpemidler blot ved at kigge på grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2022 af SuneChr

Læg en lineal i punktet (4 , 3) så den tangerer, så godt som muligt, grafen i punktet.
Bestem hældningskoefficienten, som er lig med f '(4) .


Svar #2
27. januar 2022 af Guleroden1

#1

Læg en lineal i punktet (4 , 3) så den tangerer, så godt som muligt, grafen i punktet.
Bestem hældningskoefficienten, som er lig med f '(4) .

Hvorfor punktet 4,3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2022 af StoreNord

Fordi x skal være 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2022 af SuneChr

f '(4) er differentialkvotienten for x = 4 og for x = 4 er y = 3, punktet (4 , 3) .


Svar #5
27. januar 2022 af Guleroden1

#4

f '(4) er differentialkvotienten for x = 4 og for x = 4 er y = 3, punktet (4 , 3) .

Ja okay, men ser du bare at y er 3 ved aflæsning så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2022 af ringstedLC

#5: Ja, du har kun figuren at gå efter.


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. januar 2022 af SuneChr

SP 270120222326.JPG.

Vedhæftet fil:SP 270120222326.JPG

Svar #9
27. januar 2022 af Guleroden1

Er hældningskoefificienten så 1x i f'(4)


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. januar 2022 af SuneChr

Ja. Hældningskoefficienten er 1 og dermed er f '(4) = 1 .
f (4) = 3  og  f '(4) = 1


Skriv et svar til: bestem f'(4) ved aflæsning af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.