Matematik

vektorfunktioner

30. januar 2022 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er gået i stå på spørgsmål 3 i vedhæftede. 

Jeg er med så langt, at tangentens hastighedsvekror skal være parallel med linjen med ligningen y=-x.

Jeg har differentieret vektorfunktionen og får x-funktionen til 2t-3 og y-funktionen til 2t-1, men når jeg forsøger at omskrive det til en ligning med hældningeen y=-x, får tangenten den rigtige hældning, men ikke røringspunkt med banekurven for t^2-3t, t^2-t-1.

Har prøvet sådan noget med at skrive en parameterfunktion for den differentierede vektorfunktion og sætte (-1,1) ind som (a/b), men det bliver ikke rigtigt.

Kan nogen hjælpe?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: opgave 13.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2022 af SuneChr


1)  Skæring med x-aksen:  y = 0
     Skæring med y-aksen:  x = 0
2)  Lodret:   x'(t) = 0
     Vandret: y'(t) = 0
3)  Retningsvektor \binom{-1}{1}   eller normalvektor \binom{1}{1}    


Skriv et svar til: vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.