Matematik

Trigonometri

31. januar 2022 af rasmus2525 - Niveau: A-niveau
B)
En ABC har sidelængderne a= 12,b= 18 og c= 27. PQR er ensvinklet med ABC, og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de to resterende sider i trekanten.

c)

I skemaet betegner a og b kateterne, c hypotenusen i en retvinklet trekant. Udfyld skemaets tomme rubrikker med 1 decimal.
Vedhæftet fil: IMG_20220131_110621.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2022 af PeterValberg

Du skal bare anvende Pythagoras' læresætning til bestemmelse
af den manglende sidelængde i hvert tilfælde...

a^2+b^2=c^2

I nogle af tilfældene skal Pythaogoras' læresætning dog lige omskrives:

c=\sqrt{a^2+b^2}

a=\sqrt{c^2-b^2}

b=\sqrt{c^2-a^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{sideforholdet}\\& \textup{mellem ens-}\\& \textup{liggende sider}\\& \textup{ogs\aa \ kaldt}\\& \textup{skalafaktoren:}\\&&f=\frac{p}{a}=\frac{18}{12}=1.5 \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.