Fysik

Bold

31. januar 2022 af SeniorMuhkkel - Niveau: B-niveau

Hej sidder en smule fast i den her opgave med en bold. 

I denne opgave skal du prøve at regne på det frie fald ud fra to metoder. I begge tilfælde betragter vi en bold, der falder fra højden 10 meter over Jordens overflade
A): Antag mekanisk energibevægelse og beregne boldends fart lige inden den rammer Jorden

B): Benyt bremseformlen til at beregne, hvolken fart bolden har inden den rammer Jorden. 

 Bolden har en masse på 240 g
C:) Brug den genererelle udgave af newtons tyngdelov til at beregne den kraft, som bolden påvirker Jorden med


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{A)}\\&& E_{mek}=&\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{\textup{oppe}}}^2+m\cdot g\cdot h_{\textup{oppe}}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{\textup{nede}}}^2+m\cdot g\cdot h_{\textup{nede}}=\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot \left ( 10\;m \right )=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{\textup{nede}}}^2+m\cdot g\cdot0=\\\\&&& g\cdot \left ( 10\;m \right )=\frac{1}{2}\cdot {v_{\textup{nede}}}^2\\\\&&& v_{\textup{nede}}=\sqrt{2\cdot (9.82\;\frac{m}{s^2})\cdot \left ( 10\;m \right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{B)}\\&\textup{"omvendt"}\\& \textup{bremse}-\\& \textup{formel:}\\ && 2\cdot g\cdot h=v^2-{v_o}^2\\\\&& 2\cdot g\cdot h=v^2-0^2\\\\&& v=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 10\;m \right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{C)}\\&\textup{Aktion = Reaktion}\end{array}


Svar #4
01. februar 2022 af SeniorMuhkkel

#3

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{C)}\\&\textup{Aktion = Reaktion}\end{array}

Mange tak for svarende. 

Ikke helt sikker på hvad det er for nogle værdier jeg skal putte ind her. Jeg ved at bolden vil blive mødt med samme kraft som den rammer jorden med. 

For tænker siden bolden har en hastighed på 14 m/s skal det ganges med 0,240g for at få dens kraft i Newton. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2022 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} F &\;{\color{Red} \neq }\;m\cdot v \\F &= m\cdot ... \end{align*}


Skriv et svar til: Bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.