Matematik

Potens

01. februar 2022 af hjælpmigggggg - Niveau: B-niveau

Rundballer af halm er målt nedenstående:

Tabel:

Diameter (m):    1,4     1,7

Vægt (kg):         200     300

Funktionstype: y = b * x^a 

x = rundballens diameter 

y = rundballens vægt

Hvordan finder jeg a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2022 af Jones2929

Brug formel 112 og 113 i denne formelsamling

https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2022 af Jones2929

Hvor x1 = 1.4, x2 = 1.7, y1 = 200, y2 = 300


Svar #3
01. februar 2022 af hjælpmigggggg

Tak, havde lige fundet ud af det også. Men tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2022 af ringstedLC

Væn dig til at bruge "Formelsamling", ikke fordi den er bedre, men fordi kun den er tilladt ved eksamen uden hj.-midler. Her er det formlerne (114) og (115).


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.