Fysik

Fysik hjælp!! elektrisk kredsløb

05. februar 2022 af hejsa987 - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg har brug for hjælp med et lille spørgsmål ift det elektriske kredsløb. nogle der kan hjælpe? :)

Vedhæftet fil: amper.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2022 af mathon


Svar #2
05. februar 2022 af hejsa987

Har du måske en ide til hvordan jeg løser denne? :) Er lidt lost

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2022 af mathon

                   \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&& U=(3\;\Omega+3\;\Omega)\cdot \left ( 2\;A \right )=12\;V\\\\ \textbf{2)}\\&& \left ( 3\;\Omega \right )\parallel \left ( 6\;\Omega \right )=\frac{\left ( 3\;\Omega \right )\cdot \left ( 6\;\Omega \right )}{\left ( 3\;\Omega \right )+ \left ( 6\;\Omega \right )}=2\;\Omega\\\\ \textbf{3)}\\&& U=R\cdot I=\left (2\;\Omega+3\;\Omega \right )\cdot I\textup{... }_\textup{osv}\textup{ ...}\\\\&& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2022 af ringstedLC

Når kontakten er slukket (som på figuren) gennemløber strømmen en serieforbindelse af to modstande (2 · 3Ω).

Ved en sluttet kontakt består kredsløbet af en parallelkobl. i serie med en modstand.

Beregn erstatningsmodstanden for par.-koblingen.


Svar #5
06. februar 2022 af hejsa987

Jeg har fået det til 6 A når den er sluttet til. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2022 af ringstedLC

Par.-koblingne på 2Ω sidder i serie med 3Ω. Det giver en samlet modstand på 5Ω.

\begin{align*} U &= R\cdot I\Rightarrow I=\frac{U}{R} \end{align*}


Svar #7
06. februar 2022 af hejsa987

ahhh okay! så ampermetret vil vise 2,4? :)


Skriv et svar til: Fysik hjælp!! elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.