Kemi
Titrering
Forsøg: pH titrering af aminosyrer.
I proceduren i skal udføre tilsættes der først en stærk syre til den ukendte aminosyre, hvorfor er det nødvendig?
Svar #1
09. februar 2022 af AngelOneOne
Hej,
Hvis du skriver hvad du selv har gjort dig af overvejelser om hvorfor, så er det nemmere at hjælpe dig med de ting du ikke forstår, eller har forkert, i stedet for at måske fortælle dig en masse ting du allerede ved i forvejen.
/Angel
/Angel
"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
“Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein
Svar #2
09. februar 2022 af Lise123Lise
forstår ikke helt hvad en stærk syre vil gøre i forhold til en svag syre ved titreringen...
Svar #3
10. februar 2022 af Lise123Lise
er det fordi ækvivalenspunktet er ved pH 7 så? men hvorfor er det det?
Svar #4
10. februar 2022 af AngelOneOne
Hej,
Ved lav pH vil den ukendte aminosyrer have alle sine mulige H+. Når vi tilsætter NaOH i
opløsningen vil OH- gå efter de 'nemme' H+, og den vil her tage H+ fra
carboxylsyren i aminosyren, og omdanne det til H3O+. pH vil her langsomt stige efterhånden som der
tilsættes mere NaOH. Når opløsningen rammer pKa1 vil pH være lig med pKa, og 50% af molekylet vil være på hhv. deprotoniseret og protoniseret form. Omkring det isoelektrisk punkt (PI), vil carboxylsyrens H+ være fuldstændig deprotoniseret. NaOH vil derfor gå efter de frie protoner, hvorved pH vil begynde at stige
drastisk. Ved det punkt er omslaget altså, og det kan derfor bruges til beregning af aminosyrens koncentration.
Derfor er det vigtigt at tilsætte en stærk syre som sikrer lav pH, og dermed at aminosyren er fuldt protoniseret (altså er helt på H+ form).
/Angel
/Angel
"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
“Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein
Skriv et svar til: Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.