Kemi

Hjælp pls :(

10. februar 2022 af azoz - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser man denne her opgave? 

Angiv hvor mange liter hydrogen (g), der forbruges i den viste reaktion ved IUPAC standard tryk og
temperatur (P=100 kPa og T=0 °C), når 11,2 L nitrogen (g) opbruges under dannelse af NH 3 (g).


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2022 af SauIGoodman

En bedre overskrift end "Hjælp pls :(" vil gøre noget. Forklar evt. hvad det er du selv har forsøgt for at løse opgaven end slet ikke at give nogen information om, hvad du faktisk har forsøgt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2022 af mathon

                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& n_{N_2}=\frac{p}{R\cdot T}\cdot V_{N_2}\\\\&& n_{H_2}=\frac{p}{R\cdot T}\cdot V_{H_2}\\\\&&\frac{n_{H_2}}{n_{N_2}}=\frac{V_{H_2}}{V_{N_2}} \\\\\textup{reaktionsforhold:}\\&& n_{H_2}:n_{N_2}=3:1\\\\&& 3=\frac{V_{H_2}}{V_{N_2}}\\\\&& V_{H_2}=3\cdot V_{N_2}=3\cdot (11.2\;L)=33.6\;L \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp pls :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.