Fysik

Bergen fart

14. februar 2022 af louisean - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg sidder fast ved en aflevering som jeg gost kunne bruge lidt hjælp til. 

Jeg skal beregne en fart. I opgaven er bevægelsen og accelerationen oplyst. I min formelsamling kan jeg ikke finde en formel som passer med disse oplysninger. 

Er der en som kan hjælpe? 

Jeg har vedhæftet opgaven, og det er opgave a jeg skal have hjælp til :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2022 af peter lind

Du skal bare bruge at arbejde = tilført energi

A = F*s = mas = ½mv2

Her kan m forkortes ud


Svar #3
14. februar 2022 af louisean

Tak. 

Er det her rigtigt?

v= 6,9*1+^5 m/s^2

m= 4,5 m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& v=\sqrt{2\cdot a\cdot s}=\sqrt{2\cdot \left (6.9\cdot 10^5\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left (4.5\;m \right )}= \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2022 af ringstedLC

#3: Nej, for du skriver jo, at v = a

#2 fortsat:

\begin{align*} A=F\cdot s &= E_{kin} \\ m\cdot a\cdot s &= \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \\ v^2 &= 2a\cdot s \end{align*}


Skriv et svar til: Bergen fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.