Fysik

Induceret spænding

14. februar 2022 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der en der kan forklarer hvordan jeg løser opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2022 af peter lind

a) Elektrisk feltE  er spændningsforskellen delt med afstanden mellem pladerne

b) Den elektriske kraft er F = q*E

c) Brug Newtons anden lov: F = m*a


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& E=\frac{30\cdot 10^3\;V}{0.03\;m}=1.0\cdot 10^6\;\frac{V}{m}=1.0\cdot 10^6\;\frac{N}{C}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Elektrisk kraft:}&F_{elektrisk}=50\cdot \left ( 1.60218\cdot 10^{-19}\;C \right )\cdot \left ( 1.0\cdot 10^6\;\frac{N}{C} \right )&=&8.0109\cdot 10^{-12}\;N\\\\&\textup{Tyngdekraft:}&F_{tyngdekraft}=\left ( 7.5\cdot 10^{-14}\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )&=&7.365\cdot 10^{-13}\;N \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{c)}\\&\textup{numerisk lodret}\\&\textup{acceleration:}&a=\frac{F_{res}}{m}=\frac{8.747\cdot 10^{-12}\;N}{7.5\cdot 10^{-14}\;kg}=116.63\;\frac{m}{s^2} \\\\&&y=-\frac{a}{2\cdot {v_0}^2}\cdot x^2 \\\\&& -0.03\;m=-\frac{116.63\;\frac{m}{s^2}}{2\cdot\left ( {2.2\;\frac{m}{s}} \right )^2}\cdot {x_{min}}^2\\\\&& x_{min}=\left ( \frac{\left (0.03\;m \right )\cdot 2\cdot \left (2.2\;\frac{m}{s} \right )^2}{116.63\;\frac{m}{s^2}} \right )^{\frac{1}{2}}=0.0495\;m\approx 5\;cm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2022 af mathon

Din overskrift er misvisende.


Svar #7
15. februar 2022 af VanessaAndersen

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der er en uoverensstemmelse mellem tegningen og teksten i opgaven. På tegningen er vist en bane, der starter parallelt med pladerne, men i teksten står der, at den er vinkelret på pladerne. Det sidste kan kun lade sig gøre, hvis der er et lille hul i én af pladerne.


Skriv et svar til: Induceret spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.