Kemi

fældningsreaktion

22. februar 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

En der kan forklare mig hvordan man gør ? med opgave 1 og 2 ? jeg er med på hvordan man ganger og dividere ang den pyramide, men hvordan sættes det op og hvordan gør man ? 

Fil vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2022 af matematikhaha

Spørgsmålene har intet med fældningsreaktioner at gøre. Det er mængdeberegninger

Opgave a)

n = m/M. Molarmasse findes i periodiske system og masse er givet.

nNaCl = 10,5 g / 58,44 g/mol = 0,18 mol

Opgave b)

Ved hjælp af udregnede masse og volumen, som er givet i opgaven, kan vi udregne koncentrationen.

C = n / V. 

CNaCl = 0,18 mol / 0,5 L = 0,36 M


Svar #2
22. februar 2022 af johansen2094

Okay så det ikke så svært. hvad med opg 2 er det så bare samme måde eller :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2022 af matematikhaha

Opgave 2. 

a) Du skal lave en ligning og løse med Cas-værktøj. c = n / v. 

2 M = X / 0,25 L. Løs for X

b)

Molarmassen af NaBr. Kig i periodisk system = 103

c) Brug n * M = m. Du udregnede n i delopgave a, og M i delopgave b.

Håber det er til at forstå


Svar #4
23. februar 2022 af johansen2094

Jeg er så dårlig til kemi, at jeg ikke forstår det... og det med liginger ? det forstår jeg ikke. det jo både mat og kemi blandet og det fucker min hjerne op 


Skriv et svar til: fældningsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.