Matematik

Vektorer

23. februar 2022 af Hjælptilmatematik03 - Niveau: A-niveau

Hej er lidt i tvivl om hvordan man kan beregne vinklen i opgave a. Nogen der kan hjælpe med hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 3\\ 2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\ 4 \end{pmatrix}\\\\&& \cos\left ( v \right )=\frac{\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}}{\sqrt{3^2+2^2}\cdot \sqrt{3^2+4^2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} t-1\\ 2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\ t \end{pmatrix}\\\\&&\begin{vmatrix} t-1 & 3\\ 2 &t \end{vmatrix}=0 \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.