Fysik

Elektrisk felt

24. februar 2022 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en som lige kan komme med en forklaring på, hvorfor det elektriske felt opfylder ligningen E=v*B?

"Forklar at det elektriske felt skal opfylde ligningen E=v*B"


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{En ladet partikkel}\\ \textup{med ladningen }q\\ \textup{p\aa virkes: }\\&\textup{i et elektrisk felt med feltstyrken }E\\&\textup{af kraften:}&\mathbf{F}_{E}=q\cdot \mathbf{E}\\\\&\textup{i et magnetisk felt med feltstyrken }B\\&\textup{af kraften:}&\mathbf{F}_B=q\cdot \mathbf{v}\times\mathbf{B}\\\\&\textup{er }\mathbf{v}\textup{ vinkelret p\aa\ }\mathbf{B}\textup{ er}&F_B=q\cdot v\cdot B\\\\\textup{Bringes en ladet }\\ \textup{partikel i bev\ae gelse}\\ \textup{mellem to forskelligt}\\ \textup{ladede plader i hvis}\\ \textup{mellemrum der eksi-}\\ \textup{sterer et homogent} \\ \textup{magnetfelt }\mathbf{B}\textup{ vinkelret }\\ \textup{p\aa \ det elektriske felt }\mathbf{E}\\ \textup{s\aa ledes, at }&&q\cdot \mathbf{E}=-\left (q\cdot \mathbf{v}\times \mathbf{B} \right )\\\\&\textup{haves}\\&&q\cdot E=q\cdot v\cdot B\\&\textup{hvoraf:}\qquad E=v\cdot B \end{array}


Skriv et svar til: Elektrisk felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.