Kemi

Formelmasse

26. februar 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

Hej Allesammen 

Hvordan finder jeg formelmassen for CuSO4*5H2O? og indholdet af vand i mase-%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

Start med at finde molarmasserne i det periodske system. Det er dem du skal bruge for at finde formelmassen. Du lægger molarmasserne sammen og finder formelmassen.

For at finde masseprocent skal du bruge denne her formel:

Masse%(A)=\frac{m(A)}{m(total)}\cdot 100

Kan du dele hele opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2022 af Viderekem (Slettet)

#0

Hej Allesammen 

Hvordan finder jeg formelmassen for CuSO4*5H2O? og indholdet af vand i mase-%?

Benyt dig af det periodiske system 

M(CuSO4*5H2O) =(1,1,10,9)*{63.546,32.065,1.008,15.999}) = 249,682 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#2
#0

Hej Allesammen 

Hvordan finder jeg formelmassen for CuSO4*5H2O? og indholdet af vand i mase-%?

Benyt dig af det periodiske system 

M(CuSO4*5H2O)  = M(CuSH10O9)  =  (1,1,10,9)*{63.546,32.065,1.008,15.999}) = 249,682 g/mol

Metoden er rigtigt, men det er helt forkerte tal...

M(CuSO_4)=161,62

M(5H_2O)=90,08

= 251,7 \space\ g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2022 af Viderekem (Slettet)

#3
#2
#0

Hej Allesammen 

Hvordan finder jeg formelmassen for CuSO4*5H2O? og indholdet af vand i mase-%?

Benyt dig af det periodiske system 

M(CuSO4*5H2O)  = M(CuSH10O9)  =  (1,1,10,9)*{63.546,32.065,1.008,15.999}) = 249,682 g/mol

Metoden er rigtigt, men det er helt forkerte tal...

M(CuSO_4)=161,62

M(5H_2O)=90,08

= 251,7 \space\ g/mol

Den molare masse er korrekt - 

https://www.webqc.org/molecular-weight-of-CuSO4%2A5H2O.html


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#4
#3
#2
#0

Hej Allesammen 

Hvordan finder jeg formelmassen for CuSO4*5H2O? og indholdet af vand i mase-%?

Benyt dig af det periodiske system 

M(CuSO4*5H2O)  = M(CuSH10O9)  =  (1,1,10,9)*{63.546,32.065,1.008,15.999}) = 249,682 g/mol

Metoden er rigtigt, men det er helt forkerte tal...

M(CuSO_4)=161,62

M(5H_2O)=90,08

= 251,7 \space\ g/mol

Den molare masse er korrekt 

https://www.webqc.org/molecular-weight-of-CuSO4%2A5H2O.html

Jeg synes, at du skal tage udgangspunkt i en kemi bog. Basiskemi C, B og A bøgerne siger 251,7.


Skriv et svar til: Formelmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.