Kemi

Beregn mængden

28. februar 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

Hej nogen som kan hjælpe mig?

jeg sidder fast i denne opgave:

beregn mængden af CO2 der frigives ved afbrænding af 1 kg benzin idet du går ud fra at benzin består af C7H16


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2022 af mathon

                          \small \begin{array}{lllllll} &&C_7H_{16}\;_{\textit{(l)}}\;+\;11\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;7\,CO_2\,_{\textit{(l)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\textup{masser:}&&100.21\;g\qquad \qquad \qquad \qquad 7\cdot 44.01\;g\\&& 1000\;g\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \, x\\\\&& \frac{x}{7\cdot 44.01\;g}=\frac{1000}{100.21}\\\\&&x=\frac{1000}{100.21}\cdot \left (7\cdot 44.01\;g \right ) \end{array}


Svar #2
28. februar 2022 af Mille087

#1

                          \small \begin{array}{lllllll} &&C_7H_{16}\;_{\textit{(l)}}\;+\;11\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;7\,CO_2\,_{\textit{(l)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\textup{masser:}&&100.21\;g\qquad \qquad \qquad \qquad 7\cdot 44.01\;g\\&& 1000\;g\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \, x\\\\&& \frac{x}{7\cdot 44.01\;g}=\frac{1000}{100.21}\\\\&&x=\frac{1000}{100.21}\cdot \left (7\cdot 44.01\;g \right ) \end{array}

Tusind tak


Skriv et svar til: Beregn mængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.