Fysik

Totalrefleksion

28. februar 2022 af HTX4EVER - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har denne opgave i fysik. I opgave b står der at man skal se om der totalrefleksion. Vi sidder og  diskuterer om man skal sige fra luft til olie eller glas til oile. Laseren går igennem glas. Hvis man vælger luft til olie vil der være totalrefleksion og hvis det er glas til oile vil der ikke være totalrefleksion. Hvad mener i?

Formel: sin(ic)/sin(90)=n2/n1

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2022 af ringstedLC

Skitsen viser ikke nogen brydning ved overgangen mellem luft og glas, så regn med luft til olie.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Ved brydning gælder Snells lov: ni sin(θ1) =n2 sin(θ2), hvor n er brydningsindeks, og 1 og 2 er de to materialer.

Ved brydningen gennem glasset sker der to brydninger fra luft til glas og fra glas til olie:

nl sin(θ1)  = ng sin(θg) og ng sin(θg) = no sin(θo). Da den første højreide og den anden venstreside er ens, får man:

nl sin(θl) = no sin(θo)

Glasset har altså ingen betydning for brydningsvinklen, undtagen, hvis der optræder totalreflektion ved brydningen ind i glasset. Det gør der ikke, for det ville kræve, at ng < nl, hvilket ikke kan lade sig gøre.


Skriv et svar til: Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.