Fysik

Bestem gitterkonstanten

01. marts 2022 af Emmeliesh - Niveau: C-niveau
Hjælp, jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme gitterkonstanten, hvilket jeg ikke kan finde ud af.

Opgaven lyder, Lys fra en laserpen med en bølgelængde på 650 nm sendes vinkelret ind mod et gitter.
Herved afbøjes 2. ordensstrålen 7,47 grader. Bestem gitterkonstanten. Hvor mange linjer pr. Mm svarer det til?

Pls hjælp mig

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2022 af Quarr

d=\frac{n\cdot \lambda }{sin(v)}

- - -

Ja

 


Svar #2
01. marts 2022 af Emmeliesh

så er det her svaret på opgaven?

d=((2*650)/(sin(7.47))) 

d=1402.1


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2022 af Quarr

Husk enhederne!!!

[d]=nm

osv..

Det er ikke svaret på

Hvor mange linjer pr. Mm svarer det til?
 

- - -

Ja

 


Svar #4
01. marts 2022 af Emmeliesh

så det er 0.0014021 linjer pr. mm der er svaret, eller er jeg helt galt på den.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2022 af mathon

   svarende til 100 linjer pr. mm.       (100.005)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2022 af mathon

               \small d=\frac{2\cdot\left ( 650\;nm \right ) }{\sin(7.47\degree)}=9999.46\;nm=0.00999946\;mm


Skriv et svar til: Bestem gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.