Fysik

ballon opg. 3.6.5

03. marts 2022 af fuckmath - Niveau: B-niveau

HJÆLP!!!!!

En varmluftballon skal svæve i luft som er 20 grader celsius. Ballonen er planlagt lavet af aluminiumsfolie og med rumfanget 17 L. Luften i den forventes at kunne varmes op til 200 grader celsius.

Hvad må ballonen veje, hvis den skal kunne løfte sig selv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2022 af janhaa

d; density

(d20 - d200) )* V* g = F = mg


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2022 af ringstedLC

Ballonen stiger, når tyngdekraften på den og dens indhold af luft er mindre end tyngdekraften på den luft som den fortrænger:

\begin{align*} F_{t,\,200}+F_{t,\,\textup{ball.}} &<F_{t,\,20} \\ m_\textup{200}\cdot g+m\cdot g &< m_\textup{20}\cdot g \\ m &<m_{20}-m_{200} \\ m &< \rho _{20}\cdot V-\rho _{200}\cdot V\;,\;\rho =\tfrac{m}{V} \\ m &< \bigl(\rho _{20}-\rho _{200}\bigr)\cdot V \end{align*}

Opslag:

\begin{align*} \rho _{20}=1.205\,\frac{\textup{kg}}{\textup{m}^3}\;,\;\rho _{200}=0.746\,\frac{\textup{kg}}{\textup{m}^3} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: ballon opg. 3.6.5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.