Kemi

redoxreaktioner

06. marts 2022 af amalierp123 - Niveau: B-niveau

hejsa. jeg sidder og skal afstemme to reaktioner, og ved ikke hvordan den skal løses...
en der sidder med en løsning og en forklaring på disse??


 vedhæftet billed eer tillagt

mvh. en ivrig skoleelev..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2022 af Viderekem (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=KGBTFn2uvEo&t=369s 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} R-\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;R-\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Cu}_2O\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&1\\ Cu&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cu_2O\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cu_2O\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cu_2O\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} R-\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Ag}{^{+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;R-\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +0}}}{Ag}\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&1\\ Ag&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag{^{+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag{^{+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllllll} RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag{^{+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCOO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.