Kemi

Elektronegative ?

07. marts 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau
Er der en der kan hjælp med og forklare opg 3 hvad det er man skal? Og meget gerne skære det ud i pap for mig. Da jeg intet af det her forstår?

- fil vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2022 af mathon

Beregn forskellen i elektronegativitet og konkluder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2022 af mathon

Et polært molekyle har en positiv og en negativ side, dvs to elektriske poler, og kaldes derfor en dipol.

Jo større forskellen i elektronegativitet (EN) er mellem to atomer, desto mere nærmer bindingen sig til en
ionbinding.

Der findes ingen skarp grænse mellem den rene kovalente binding og den rene ionbinding, men som en
grov regel kan man sige, at en binding mellem to atomer er en udpræget kovalent binding, når forskellen i elektronegativitet mellem de to atomer er mindre end 0.5 og en udpræget ionbinding, når forskellen er 1.7
eller mere (tallene iflg. Pauling).


Svar #3
07. marts 2022 af johansen2094

Okay. Kan du så ikke prøve og hjælpe med den første ?? og fortælle hvordan du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} \hline&&&&&&\\ \textbf{Binding}&O-H&N-H&C-C&C-H&H-Cl&C=O\\&&&&&&\\ \hline&&&&&&\\\Delta EN&1.24&0.84&0&0.35&0.96&0.89\\ &&&&&&\\ \hline&&&&&& \\ pol\ae r/\textbf{u}pol\ae r&pol\ae r&&&&&\\ &&&&&&\\ \hline \end{array}


Svar #5
07. marts 2022 af johansen2094

Okay så det vil sige at
N-H den må jo så være polær.
C-C den må være upolær 
C-H den må være upolær 
H-CL den må være polær
og C=O den må være polær 

er det korrekt :D 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2022 af mathon

                     \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} \hline&&&&&&\\ \textbf{Binding}&O-H&N-H&C-C&C-H&H-Cl&C=O\\&&&&&&\\ \hline&&&&&&\\\Delta EN&1.24&0.84&0&0.35&0.96&0.89\\ &&&&&&\\ \hline&&&&&& \\ \textup{pol\ae r}/\textup{\textbf{u}pol\ae r}&\textup{pol\ae r}&\textup{pol\ae r}&\textup{\textbf{u}pol\ae r}&\textup{pol\ae r}&\textup{pol\ae r}&\textup{pol\ae r}\\ &&&&&&\\ \hline \end{array}


Svar #7
07. marts 2022 af johansen2094

Ja okay næsten rigtig da :D 


Skriv et svar til: Elektronegative ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.