Kemi

alkoholgæring

10. marts 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn massen af ethanol, ud fra massen af carbondioxid idet du kender den praktiske (målte) masse af CO2. (vægttabet)

massen i starten af forsøget var 368,4 og efter 358,1 dvs vægttabet er 10,3

hvordan kan jeg find massen af ethanol?


Svar #1
10. marts 2022 af vana78 (Slettet)

Reaktion skemaet:


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2022 af Christianfslag

Ud fra vægttabet af CO2 find stofmængden, find ækvivalensforholdet mellem dannet ethanol og dannet CO2 (1:2 i believe), find stofmængden af ethanol og endeligt vægten.


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. marts 2022 af mathon

                            \small \begin{array}{llllll} C_6H_{12}O_6\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;\underset{10.3\;\textup{g}}{\underbrace{2\,CO_2\,_{\textit{(g)}}}}\;+\;2\,C_2H_5OH\,_{\textit{(aq)}}\\\\ n_{CO_2}=\frac{10.3\;\textup{g}}{44.01\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.23\;\textup{mol}\\\\ n_{C_2H_5OH}=n_{CO_2}=0.23\;\textup{mol}\\\\ m_{C_2H_5OH}=\left ( 0.23\;\textup{mol} \right )\cdot \left ( 46.07\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=10.60\;\textup{g} \end{array}


Skriv et svar til: alkoholgæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.