Matematik

bestem hvornår mængden af stof i blodet efter 50 mg

12. marts 2022 af Hanna98475 - Niveau: A-niveau

jeg skal lave en aflevering og et spøgersmål lyder på :bestem hvornår mængden af stof i blodet efter 50 mg 

og dette er hvad vi ved på forhånd :

 når en person indtager 150 mg af et bestemt antidepressivt  stof, så er mængden af stof i blodet en funktion af   tiden som er bestemt ved: 

f(t) = 150*0.9779^t

f(t) = mængden af stof i blodet ( målt i mg )

 t = timer efter indtagelse af stoffet 

jeg har løst den via at putte tallet 50 på f(t) plads og løse t er dette korrekt ?

ogjeg skrev dette:

mægnden af stoffet i blodet ville være 50 mg efter 49.16 timer 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2022 af mathon

    Korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2022 af ringstedLC

Du bør ikke angive t som et decimaltal. Resultatet afrundes eller omregnes til timer og min.


Svar #3
12. marts 2022 af Hanna98475

#2
Du bør ikke angive t som et decimaltal. Resultatet afrundes eller omregnes til timer og min.
Så jeg skal i stedet skrive 46 timer og 16 minutter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2022 af ringstedLC

Tænk lige over hvor mange minutter, der går på en time...


Skriv et svar til: bestem hvornår mængden af stof i blodet efter 50 mg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.