Fysik

Astronauten

13. marts 2022 af sophie1094 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige brug for hjælp til at løse denne opgave 

Opgaven er vedhæftet.

Opgave a har jeg løst vha. regression af data oplysningerne, hvor jeg får følgende funktion:

f(x)=-1.61033*x+1.10692

Derefter differentierer jeg funktionen og får således : -1.10692

Derefter solver jeg a i denne funktion: v=a*t+v_0

solve(-0.67=x*-1.10692+0.26,x)= 0,577521 m/s

kan det passe?

i opgave b her jeg gjort følgende 

sat funktionen lig med 0 for at finde hvilket tidspunkt astronauten befandt sig øverst i hoppet

solve(f(x)=0,x) ? x=0.687387[s]

kan det passe?

Derefter beregnes hvor højt astronauten hoppede ved at benytte denne formel
s=((1)/(2))*g*t^(2)+v0*t
((1)/(2))*9.82*(0.687387)^(2)+1.1*0.687387 ? 3.07611 

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2022 af mathon

        \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{acceleration:}\\&&g_{\textup{M\aa ne}}=1.61\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}\\\\\textbf{b)}\\& \textup{hastighed:}\\&&v=\left (-1.61\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot t+1.11\;\mathrm{\frac{m}{s}}\\\\&\textup{i \o verste stilling:}\\&&0=\left (-1.61\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot t+1.11\;\mathrm{\frac{m}{s}}\\\\&&t=0.69\;\textup{s}\\\\&\textup{h\o jde:}\\&& h(t)=\frac{1}{2}\cdot \left (-1.61\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot t^2+\left ( 1.11\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )\cdot t \\\\&& h_{\textup{max}}(t)=\frac{1}{2}\cdot \left (-1.61\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot (0.69\;\textup{s})^2+\left ( 1.11\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )\cdot \left (0.69\;\textup{s} \right ) \end{arrayy}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har en fejl i differetiationen. Resultatet er ikke -1,10..., men1 -1,61...


Skriv et svar til: Astronauten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.