Matematik

Obligation - Procent

14. marts 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave!!

Da jeg er virkelig forvirret :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} O(t) &= O_0\cdot a^t \\ a &= \sqrt[2009-2008]{\frac{1215.506}{1157.625}}=\frac{1215.506}{1157.625} \\ a &= 1+r\Rightarrow r=a-1 \end{align*}

b) 

\begin{align*} \textup{Indeks}_{2005}=\textup{Indeks }100 &= \frac{O(0)}{O_0}\cdot 100 \\ &= \frac{O_0\cdot a^0}{O_0}\cdot 100=100 \\ \textup{Indeks}_{2008} &= \frac{O(2008-2005)}{O_0}\cdot 100 \\ &= \frac{O_0\cdot a^3}{O_0}\cdot 100=\;? \end{align*}

c) Bestem O(0) og O(22-5)

e)

\begin{align*} O(t)=\frac{2\,\textup{mio.}}{1000} &= O_0\cdot a^t \Rightarrow t=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Obligation - Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.