Matematik

Hjælp til småopgaver i Differentialregning

15. marts 2022 af pwnbeast - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved at forstå hvordan jeg løser følgende to opgaver. De er vedhæftet.

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2022 af ringstedLC

1.

\begin{align*} f(x_0) &= \;? \\ f'(x) &= ... \\ f'(x_0) &= \;? \\ y &= f'(x_0)\,(x-x_0)+f(x_0)=...\end{}

2. Nspire har en tangent-kommando, der giver ligningen for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2022 af peter lind

Tangentligningen til punktet (x0, y0) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #4
15. marts 2022 af pwnbeast

#2

1.

\begin{align*} f(x_0) &= \;? \\ f'(x) &= ... \\ f'(x_0) &= \;? \\ y &= f'(x_0)\,(x-x_0)+f(x_0)=...\end{}

2. Nspire har en tangent-kommando, der giver ligningen for tangenten.

Hvad er svaret så, er forvirret?


Svar #5
15. marts 2022 af pwnbeast

#3

Tangentligningen til punktet (x0, y0) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

Er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2022 af peter lind

Det er en generel formel til at beregne tangentens ligning. Du skal beregne f'(x0) og du skal sætte data ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2022 af ringstedLC

#5. Nej, det er formlen for tangenten.

Beregn spørgsmålstegnene, indsæt og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c| } \hline \textbf{nr}&x_o&f(x_o)&f{\,}'(x_o)&\textbf{tangentligning}\\ \hline \textbf{}&&&&y=f{\,}'(x_o)\cdot x+(f(x_o)-f{\,}'(x_o)\cdot x_o)\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til småopgaver i Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.