Matematik

trekant

16. marts 2022 af rouj0017 - Niveau: C-niveau

i et trekant DEF

d er 17

f er 14 

e er 12,9

find vinkel e vha. cosinusrelationer? 

er der nogen der kan hjælpe med det 

jeg har brugt den her regle cos (e )= d2+f2-e2/2*d*f

resultatet er minus og et tal hvordan kan det være sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af mathon

skal indtastes
                           \small E=\cos^{-1}\left ( d^2+f^2-e^2/\left (2\cdot d\cdot f \right ) \right )


Svar #2
16. marts 2022 af rouj0017

resultatet er 0,6693 hvordan kan det passe med vinkel e 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af mathon

                                \small \begin{array}{llllllll} E=\cos^{-1}\left (\frac {d^2+f^2-e^2}{2\cdot d\cdot f } \right )\\\\ E=\cos^{-1}\left (\frac {17^2+14^2-12.9^2}{2\cdot 17\cdot 14 } \right )=47.99\degree \end{array}


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.