Matematik

Geometri / areal

16. marts 2022 af mklysner - Niveau: 10. klasse

Arealet af et kvadrat og et rektangel er lige store. Rektanglets længde er 3 gange sidelængden i kvadratet. Beregn arealet af kvadratet, når rektangles bredde er 8 cm...

Hej alle.. syntes dette virker som volypyk da vi står med en firkant med en bekendt og skal regne reste ud... Nogle der kan hjælpe med en start på at løse dette eller bare hvilken retning jeg skal gå i. for er på herrens mark lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Kvadratets side kaldes }x>0\\ \textup{rektanglets bredde kaldes }y>0\\\\ \textup{identitet:}\\&\Large 3x\cdot y=x^2\\\\& 3x\cdot 8=x^2\;\mathrm{..._{ \;osv }\;...} \end{array}


Svar #2
16. marts 2022 af mklysner

Her kører man så stadig med to ubekendte. Og det er der mit dilemma ligger.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af mathon

                                  \small 3x\cdot 8=x^2\qquad \textup{har }\mathrm{\acute{e}} \textup{n ubekendt}


Svar #4
16. marts 2022 af mklysner

Så i grove træk. gange 3x ud med de 8 og ende med en X= 24


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2022 af mathon

              Ja.


Svar #6
16. marts 2022 af mklysner

Tusind tak for svaret.. De må have en forsat god dag


Skriv et svar til: Geometri / areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.