Matematik

sandsynlighed for udtræk af bolde

26. marts 2022 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hej, kan I hjælpe mig med denne opgave?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan bruge formlen:

P = antal gunstige / antal mulige

'Antal mulige' er antallet af måder vi kan udtrække 3 bolde fra de i alt 14 bolde. Dvs. K14,3.

'Antal gunstige' er antallet af måde vi kan udtrække 2 grønne bolde samt 1 ikke-grøn bold. De 2 grønne bolde kan udtrækkes på K5,2 måder, og dette skal så kombineres med 1 ikke-grøn bold som der er 6+3=9 af.

Så vi har

P = K5,2 * 9 / K14,3


Svar #2
26. marts 2022 af Guleroden1

#1

Vi kan bruge formlen:

P = antal gunstige / antal mulige

'Antal mulige' er antallet af måder vi kan udtrække 3 bolde fra de i alt 14 bolde. Dvs. K14,3.

'Antal gunstige' er antallet af måde vi kan udtrække 2 grønne bolde samt 1 ikke-grøn bold. De 2 grønne bolde kan udtrækkes på K5,2 måder, og dette skal så kombineres med 1 ikke-grøn bold som der er 6+3=9 af.

Så vi har

P = K5,2 * 9 / K14,3

jeg forstår ikke helt, ved ikke om det er din notation der forvirrer mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

P=\frac{K(5,2)\cdot 9}{K(14,3)}

eller

P=\frac{\binom{5}{2}\cdot 9}{\binom{14}{3}}


Skriv et svar til: sandsynlighed for udtræk af bolde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.