Matematik

Vektorer projektion

06. april 2022 af bruger675 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som ved hvad forskellen er mellem koordinaterne til projektionen og længden af projektionen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2022 af janhaa

Gi et exempel


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2022 af SuneChr

Lad Θ være vinklen mellem to vektorer a og b og lad ab være projektionen af ab.
Lad endvidere e = b/|b|    d.v.s. e er enhedsvektor for b og dermed |e| = 1 .
Man har nu:
        ab = (aee    det skalære produkt multipliceret med enhedsvektoren.
og
       |ab| = |a|·cos Θ


Skriv et svar til: Vektorer projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.