Matematik

Sandsynlighed - binomialfordeling

20. april 2022 af ibenlc - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg mangler hjælp til vedhæftet opgave..

Skal jeg sige 0,95*2,187? Eller hvordan?

På forhånd, tak.

Vedhæftet fil: IMG_5282.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede:


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2022 af Soeffi

#0. Du har, at usikkerheden på konfidensintervallet for en binomialfordeling er 

1,96\cdot \sqrt{ \frac{\hat p(1-\hat p)}{n} }

Her er p^ = 0,68 eller muligvis 1 - 0,68 = 0,32 (resultatet er det samme). Det hele skal være lig med 0,02187. Hvad er n?


Svar #3
21. april 2022 af ibenlc

Vi har ikke fået andet af vide, end det vedhæftede opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2022 af Soeffi

#3. Undskyld jeg ikke udtrykte mig klart. Man skal løse følgende ligning med hensyn til n:

1,96\cdot \sqrt{ \frac{0,68\cdot (1-0,68)}{n} }=0,02187

hvor n er antallet af deltagere.


Svar #5
21. april 2022 af ibenlc

Tusind tusind tak!


Skriv et svar til: Sandsynlighed - binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.