Matematik

find a og b på en trekant

27. april 2022 af Hanna98475 - Niveau: C-niveau

Beregn x, når hypotenusen er √13.

a=x

b=x+1 

hvilken formel skal bruges her 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2022 af Soeffi

#0 Pythagoras læresætning. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2022 af mathon

           \small \small\begin{array}{llllllll} x^2+(x+1)^2=\left ( \sqrt{13} \right )^2\quad x>0\\\\ x^2+x^2+2x+1=13\\\\ 2x^2+2x-12=0\\\\ x^2+x-6=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -3&\textup{som m\aa \ forkastes}\\2 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: find a og b på en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.